Catatan Akhir Tahun

Tuesday, 24 December 2013

I'm writing in a very good mood. Holiday season and the traffic was awesome this morning. Plus, I got back this blogspot account after been frozen for months. So here we go, the recap of 2013!


JANUARI
Pulang ke Indonesia lagi rasanya asing. This time I've had a boyfriend so it's so much changing many things. Yeah, gitu deh romansa dan drama dalam diri gua. Anyway, I tried to work here and there, thinking this and that. Banyak job offers yang mulai berdatangan karena gua iseng coba apply, then ended up gak ada yang gua ambil karena gua tau Maret April si pacar akan pulang ke Indonesia untuk liburan, why bother having job while I can have fun with my long distance boyfriend during his holiday later. I worked for dad instead, di Tangerang.


FEBRUARI
Bukan hal mudah kerja di luar kota dan handling many things yang gua nggak ngerti sebelumnya. Then I learned a lot, managing conflict, making sales and doing marketing. It was quite fun and challenging and tiring at the same time. Masih dengan pikiran pacar akan pulang bulan depannya, so I was totally okay with every task in my job.


MARET
The month where we finally met, sebenernya this year's first quarter penuh dengan kisah Abel because I'm all about him and he's all over me. So bear with me, okay. We had fun that month, I met his family and his friends, and although I failed picking him up at the airport, we still had so much fun.


APRIL
Yea, I don't really like this month, boyfriend was flying back to the UK because his Easter break is over. I still wanted to be with him, so we decided to take three days out of town, just the two of us. So great it was! Until I had to let his go. Nggak drama sih pas drop di bandara, malah nangis bawang India pas udah di mobil. Nangis sejadi-jadinyaaa.


MEI
Masih lanjut di Erka Jaya Tangerang, ya Tuhan bosen, and nothing seemed to be better about the management dan everything, akhirnya gue resign, cabut dari lokasi yang ternyata makin terbengkalai. And then came the problem, THE PROBLEM, ladies and gentlemen. Shock, sedih, terpukul, kecewa, capek. Ditambah website gue www.tulisanhampa.com expired dan gak bisa di-renew hostingnya. Shit happened!


JUNE
Happy birthday Dad! The best lesson learned this year, me too. Kayak nggak banyak yang bisa gue ketik disini, waktu itu gue inget banget harus struggling bantuin papa sambil siapin video ulang taun Abel (yang ternyata reaksinya gak berbanding lurus dengan usahanya hahaha), and I made it and quite happy about it. Alhamdulillah kebayang bulan puasa udah di rumah tenang gak rempong kerjaan dan ini itu.


JULY
Ramadhan Kareem. Alhamdulillah puasa ini diwarnai dengan keceriaan, kebersamaan dan keindahan proses aplikasi visa ke Inggris nengokin dan jemput Abel. Yippie, ironically yippie!


AUGUST
Setelah melewati penolakan demi penolakan pada tawaran kerja, also the fights and arguments with many people about my plan, I finally made it to the UK. Rasanya beneran campur aduk dan rollercoaster inside my head and heart. Summer break ke UK beneran something big for me that time, and I meant to make it something more.


SEPTEMBER
I visited Stonehenge, Bath and the mighty Edinburgh. Well, I must say things were a bit messy once a while but then overall, totally made my life this mid-year. I made it, I made it, I made it. All the prayer and hardwork paid and answered. Harus interview dengan LSPR dan Artotel sepulangnya dari UK dan decision finally made...


OKTOBER
First month in the LSPR, OFFICIALLY, as a thesis counselor, after turning down a better job offer in Artotel. Gak papah, demi passion mengajar dan obsesi mau S3. Aamin! Then came another intention untuk dateng ke wisuda Abel Desember nanti, hmm. well this needed a thought for a while. And a planning too. Sementara itu, yah dinikmatilah pekerjaan baru, office mates baru, suasana baru, adaptasi dengan traffic tiap paginya. Ew for that last one. I met to catch up with my Leeds gang!!!


NOVEMBER
Terima gaji pertama, dan semuanya terasa sedikit lebih settled; Abel, kerjaan, keluarga, temen-temen. Dan mulailah rencana pengejutan Abel di wisudanya, yang lagi-lagi harus perjuangan ngurus semuanya dari mulai cuti sampe izin mama papa. I really enjoyed my job, really!


DESEMBER
The month of the year!!! Anniversary pertama gue sama Abel dirayakan dengan makan mewah meskipun masih belum puas hahaha. Klimaksnya ya setelah detik detik terakhir mengeksekusi tiket dan itinerary, akhirnya terjadilah perencanaan surprise buat Abel wisuda. And too bad, ketauan surprise-nya sebelum berangkat! We fought like really really dramatic to me, hahahaha but I'm glad I was caught up, jadi nggak harus deg-degan sembunyi dan cari alasan untuk menghilang 18jam selama flight kesana. I AM SO GLAD THIS MONTH HAPPENED! I'm so happy everyone was so kind and helpful to me for the plan. Dan meskipun pulang dengan capek, dan kepisah lg selama beberapa hari, it's okay. I'm still happy!!!





See you next year!